lördag 21 september 2019

Uppstartsträff om hållbart resande i Umeå

På initiativ av Bostaden, UPAB, Sunfleet, SpaceTime och Nätverket för hållbart byggande och förvaltande hölls den 17 oktober en uppstartsträff för hållbart resande.

Nästa träff äger rum den 20 januari. Läs mer nedan.

Umeå växer så det knakar och med satsning på förtätning och att alla vill ha ett attraktivt centrum så blir persontransportfrågan en av de största utmaningarna som vi står inför för att kunna skapa en hållbar stad.
Det som är speciellt med att just utveckla ett hållbart transportsystem är att många olika aktörer, måste vara inblandade både på kort och lång sikt för att en lösning ska kunna utvecklas.

Under eftermiddagen fick de ca 30 deltagarna inspel från Umeå kommun om framtida planen för hur Umeå ska växa och kopplingen till transporter, information om gröna parkeringsköp av UPAB, tankar kring framtida parkeringskostnader från Bostaden, mer kunskap om bilpooler av Sunfleet och slutligen en förståelse för Spacetimes verktyg för att underlätta persontransportvalet för resenären. Bra diskussioner varvades med korta föredrag. 

Intresserad? Nästa träff äger rum den 20 januari i samband med ett frukostmöte som anordnas av Nätverket för hållbart byggande och förvaltande. För mer information kontakta:

Michael Jalmby (koordinator i Nätverket för hållbart byggande och förvaltande), michael.jalmby@esam.se, 070-639 72 39.
Gunnar Granberg, Spacetime, gunnar.granberg@spacetime.se, 070-319 95 98.

Dokumentation från träffen 17 oktober finns här:

Nätverket för hållbart byggande
Hållbara transporter i ett växande Umeå
Grönt P-köp
Nätverksmöte
Sunfleet bilpool


- Nätverket för hållbart byggande och förvaltande i kallt klimat -